Taimne majonees

Mõnusa ja kreemja majoneesi saad imelihtsasti valmistada imelisest kikerhernevedelikust ehk aquafabast: majonees jääb õhuline ja siidiselt pehme, mida saad kasutada salatites, dipikastmetes ja muudes põnevates retseptides.

VALMISTAMINE:

  1. Kurna kikerherned, säilitades vedelik. Herneid võid hiljem nt hummuseteos ära kasutada.
  2. Kalla vedelik blenderisse ja lisa juurde sidrunimahl, sool, kurkum, sinep, agaavisiirup ja pipar.
  3. Vahusta 2 minutit blenderis ja seejärel lisa vaikselt juurde õli
  4. Vahusta soovitud konsistentsini.
kikerherned1 purk
sidrunimahl1 sl
sool0.5 tl
kurkum0.25 tl
sinep1 tl
agaavisiirup0.5 tl
piparmaitse järgi
õli1 klaas

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!