Taimne gilu

Traditsioonilise kilu asemel tasub proovida täistaimset alternatiivi ehk baklažaanist valmistatud “gilu”.

  1. Lõika baklažaanist pikuti õhukesed viilud.
  2. Maitsesta oliiviõli ja soolaga. Küpseta ahjus 180 kraadi juures kuni baklažaaniviilud kenasti läbi küpsenud.
  3. Aseta küpsetatud baklažaaniviilud kaanega suletavasse karpi, lisa paar supilusikat oliiviõli ja maitsesta purustatud nori lehe ja kiluvürtsiga, soovi korral lisa veel soola.
  4. Sega läbi ja aseta külmkappi nt 1 ööpäevaks.
  5. Naudi rukkileiva ja rohelise sibulaga.

    Retsepti autor on Taimse Teisipäeva vabatahtlik ja vanemkokk Hanna-Greta Veersalu.

keskmine baklažaan1 tk
oliiviõli2-3 spl
peensool0.5 tl
kiluvürts1 tl
nori leht1 tk

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!