Täidetud punased sibulad

Need täidetud sibulad on tõeline pidupäevatoit – näiteks sobivad need imeliselt jõululauale! Kinoa, rosinad ja erinevad maitseained muudavad need täiesti sõltuvust tekitavaks ja mandlilaastud lisavad ka veidike krõmpsu! Retsept ja pilt pärinevad SIIT.

Kogus: 6

VALMISTAMINE:

  1. Soojenda ahi 200 kraadini.
  2. Lõika sibulatelt juure poolt ära umbes 3 mm, et need püsti seisaks, ning ülevalt poolt umbes 1 cm kõrguselt ka “mütsike” (see jäta alles) ning eemalda sibulatelt koor.
  3. Määri ahjuvorm ning sibulate lõikepinnad kergelt oliiviõliga ning aseta sibulad koos äralõigatud “mütsikestega” vormi, lisa ka umbes 100 ml vett.
  4. Kata vorm fooliumiga ning küpseta neid umbes pool tundi.
  5. Vahepea keeda kinoad 300 ml soolaga maitsestatud vees umbes 10 minutit, seejärel kurna.
  6. Kui sibulad valmis, siis lase neil veidi jahtuda ning seejärel hakka sibulate keskelt ettevaatlikult kahvliga seesmiseid kihte välja kraapima nii, et terveks jäävad kaks välimist kihti.
  7. Haki sibulate sisu jämedalt ning aseta pool sellest tagasi ahjuvormi.
  8. Pane ahjuvormi ka neljaks lõigatud kirsstomatid ning maitsesta neid soola, kaneeli ning cayenne’i pipraga.
  9. Kuumuta pannil oliiviõlis ülejäänud sibulate sisu ning rosinaid umbes minut aega.
  10. Seejärel lisa ka kinoa ning mandlilaastud, maitsesta segu tugevalt soola, cayenne, kaneeli ning vürtsköömnetega ja prae segu 3-5 minutit.
  11. Täida sibulad kinoa-seguga kasutades teelusikat, aseta täidetud sibulad ahjuvormi ning määri kergelt õliga.
  12. Küpseta umbes 15 minutit, poole pealt aseta “mütsikesed” sibulale tagasi.
  13. Serveeri sibulad koos küpsetatud kirsstomatite ja sibulaseguga ning puista peale värskeid ürte.
punane sibul6
oliiviõli4 sl
kinoa40 g
soolmaitse järgi
kaneel
Cayenne'i pipar
vürtsköömned
kirsstomatid100 g
rosinad25 g
mandlilaastud25 g
maitserohelineserveerimiseks

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!