Täidetud bataat

Lihtne ja kiirelt valmiv täidetud bataat on perfektne õhtusöögi valik – imemaitsev! Retsept pärineb SIIT.

Kogus: 4
VALMISTAMINE:

  1. Kuumuta ahi 200 kraadini ja pane foolium suurele küpsetusplaadile. 
  2. Pese bataadid korralikult ja lõika poolikuks. 
  3. Kui kikerherned on veega üle loputatud ja natuke kuivanud, siis sega need oliiviõli ja maitseainetega. Pane kikerherned fooliumiga kaetud küpsetusplaadile. 
  4. Hõõru bataadid natukese oliiviõliga ja pane need lõikekoht allpool küpsetusplaadile. Pane kikerherned ja bataadid koos ahju 25 minutiks küpsema.
  5. Samal ajal kui bataadid ja kikerherned küpsevad ahjus, tee kaste. Selleks lisa kõik kastme komponendid kaussi ja sega kuni kaste on ühtlane.
  6. Valmista ka kate. Selleks lisa tomatitele sidrunimahl ja petersell ja jäta marineerima.
  7. Kui bataadid on küpsed ja kikerherned kuldpruunid, siis võta nad ahjust välja
  8. Serveerimiseks pööra bataadid ümber ja purusta natuke seestpoolt. Pärast seda pane peale kikerherned, kaste ja peterselli-tomatikate. Serveeri koheselt!
keskmine bataat4
kikerherned1 konserv
oliiviõli0,5 spl
köömned, koriander, kaneel, paprika0,5 tl
meresoolnäpuotsatäis
küüslaugu-ürdikastemaitse järgi
hummus1/4 tassi
sidruni mahl1/2
till1 tl
küüslauguküüs3
vesi
Kate:
kirsstomatid1/4 tassi
petersell1/4 tassi
sidrunimahl2 spl

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!