Suvikõrvitsa-kikerherne pasta
- Tükelda suvikõrvits suupärasteks tükkideks ja haki küüslauk. Kuumuta pannil õli, lisa küüslauk ja kuumuta minutike. Lisa juurde suvikõrvits ja küpseta 5 minutit või kuni suvikõrvits on sulle sobiva pehmusega.
- Pane pasta keema.
- Kurna ja loputa kikerherned, lisa pannile. Kuumuta segu 2-3 minutit.
- Lisa kookospiim, sojakaste, kurkum, suitsupaprika, sool ning Cayenne’i pipar. Sega hoolikalt läbi.
- Kurna pasta ja lisa pannile, sega läbi.
- Viimaks puista hulka maitsepärmi ja sega kõik veelkord läbi.
- Vajadusel lisa juurde soola ja vett, et pasta mõnusalt kreemine jääks. Pasta maitseb veelgi paremini järgmisel päeval.
| suvikõrvits | 500 g |
| küüslauk | 1 suur küüs |
| kikerherned | 1 purk |
| keetmata pasta | 350 g |
| kookospiim | 1 purk |
| sojakaste | 1 spl |
| kurkum | 0,5 tl |
| suitsupaprika pulber | 0,25 tl |
| sool | 1 tl |
| Cayenne'i pipar | näpuotsatäis |
| Bon maitsepärm | 3 spl |
| õli | praadimiseks |