Suitsutofuga täidetud portobello

Bon Vegan suitsutofuga täidetud portobello on täidlane pearoog, kus saavad kokku umamine portobello seen, suitsuse mekiga kreemjas täidis ja ürdine krõbe kate. Täidetud portobello sobib suurepäraselt pühadelauale või kiirel argipäeva õhtul kosutavaks õhtusöögiks, kõrvale võib pakkuda ahjuköögivilju ja värsket salatit.

  1. Eemalda portobellolt nn jalg ja eoselehekesed, maitsesta seened oliiviõli ja soolaga ja küpseta 200°C juures umbes 10-15 minutit.
  2. Samal ajal kui seened on ahjus, tükelda väike sibul, küüslauguküüs ja seene ülejäägid.
  3. Riivi suitsutofu, haki värske petersell.
  4. Kuumuta pannil oliiviõli ja prae selles paar minutit sibulat ja küüslauku, lisa suitsutofu ning seenejägid ja prae veel paar minutit.
  5. Aseta praetud täidis kaussi ja lisa nüüd taimne feta, hakitud petersell, 1 tl maitsepärmi ja maitsesta segu soola ja pipraga.
  6. Krõbeda katte jaoks sega kokku panko, hakitud ürdid (petersell, basiilik, murulauk jne), 1 tl maitsepärm, soovi korral tšillihelbed, maitsesta soola ja pipraga.
  7. Võta portobello põhjad ahjust välja, lisa neile täidis ja krõbe kate ja küpseta 200°C juures kuni kate kenasti kuldne ja krõbe.
portobello300 g (3-4 tk)
väiksem mugulsibul1 tk
küüslaugu küüs1 tk
Bon Vegan suitsutofu125 g
vegan feta (nt Violife)50 g
maitsepärm1 tl
värske petersellpeotäis
sool, pipar
Krõbe kate:
panko riivsai3 spl
värske basiilik, petersell, murulaukpeotäis
maitsepärm1 tl
tsillihelbed0.5 tl
sool, pipar

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!