Jaanipäev pole enam kaugel, võib hakata juba ettevalmistusi tegema. Varu sojakotlette, sest varsti on aeg need marinaadi panna ning mõnusat šašlõkki nautida!
VALMISTAMINE:
- Pane sojakotletid soolaga maitsestatud vette umbes 20 minutiks keema, kuni kotletid on pinnale kerkinud ja pehmed.
- Jäta kotletid sõelale jahtuma. Pigista igast kotletist välja võimalikult palju vett.
- Sega kokku marinaadi koostisosad. Arvesta, et kotletid tõmbavad maitseid väga hästi sisse ja seetõttu peaks marinaad maitsema väga vürtsikalt ja intensiivselt.
- Pane kotletid suletavasse anumasse ning vala peale marinaad. Sulge anum ja raputa seda hoolega, et kõik kotletid saaksid marinaadiga kaetud.
- Jäta anum külmikusse vähemalt üheks ööpäevaks marineerima.
- Grilli või prae pannil kotletid mõlemalt poolt krõbedaks. Korralda vinge grillipidu või nosi omaette!