Sügisene pastasalat

Röstitud köögiviljad pasta ning imelise kreemise mooniseemne kastmega – kerge sügisene pastasalat! See maitseb suurepäraselt nii soojana kui ka külmana.

Kogus: 6

VALMISTAMINE.

  1. Eelsoojenda ahi 200 kraadini.
  2. Tükelda kõik köögiviljad ja küüslauk ning pane ahjupannile. Nirista peale oliivõli ning peale puista sool ning seda köögiviljad läbi.
  3. Küpseta köögivilju ahjus umbes 20-25 minutit või kuni bataat on pehme ja muud köögiviljad juba pruunikad.  Võid peale 10 minutit veel köögivilju segada.
  4. Sellel ajal kui köögiviljad küpsevad, keeda pasta.
  5. Järgmisena valmista kaste. Pane kõik kastme koostisosad kaussi ning vispelda korralikult läbi. Maitse ning lisa vajadusel midagi juurde.
  6. Kui köögiviljad on valmis, võta need ahjust ning lase paar minutit jahtuda.
  7. Pane pasta suurde kaussi, vala peale köögiviljad ja kaste. Sega korralikult läbi
  8. Serveeri kohe.
rooskapsas1 tass
porru, viilutatud1
bataat1 tass
šampinjonid1 tass
küüslauguküüs, hakitud4
oliiviõli2 spl
sool1 tl
pasta450 g
Kaste:
vegan majonees1/4 tassi
oliiviõli3 spl
õunaäädikas2 spl
agaavisiirup1 spl
Dijoni sinep1 tl
mooniseemned1 spl
sool1/2 tl
sibulapulber1/2 tl

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!