Soolased pannkoogid

Väga toekas, värviline ja toitev amps – rukki-avokaado pannkoogid maitsva täidisega.

Kogus: 6

VALMISTAMINE:

Pannkoogid:

  1. Blenderda avokaado (või purusta kahvliga) peeneks lisa juurde vesi või taimne piim, sool ning sega ühtlaseks. 
  2. Sega rukkijahu, nisujahu (gluteenivabade pannkookide jaoks võid kasutada ka tatrajahu) ning küpsetuspulber omavahel ja sega eelnevalt valminud seguga taignaks. 
  3. Küpseta suured ülepanni pannkoogid õlis pannil keskmisel temperatuuril. Segust saab 6 suurt pannkooki. 

Täidis

  1. Loputa ja kurna oad, aseta kaussi. 
  2. Haki tofu kuubikuteks (0,5 cm), vajadusel (kui on maitsestamata), marineeri kuubikuid 5-10 minutit soola-pipra-ürdi-sojakastme segus ja prae pannil  kuldpruuniks.  Vala ubade juurde.
  3. Haki kurk, tomatid, paprika, sibul peeneks ning lisa kaussi ubade ja tofu juurde, sega kergelt.
  4. Kastmeks sega majonees, sojakaste, sidrunimahl, maitseained ühtlaseks, lisa tunde järgi vett (kui kaste on liiga paks). 
  5. Aseta pannkook taldrikule, pane lusikaga koogi keskele 2-3 spl täidist, lisa kaste ühtlaselt täidisele (1-2 spl) ning rulli pannkook kokku. Kõige paremini maitseb kui asetad täidise kuumale pannkoogile ja sööd koheselt!
Pannkoogid:
küps avokaado1
taimne piim (magustamata)200-300 ml
rukkijahu100 g
nisujahu100 g
küpsetuspulber1 tl
sool0,5 tl
Täidis:
mustad oad1 purk (200 g)
tofu1 pakk (200 g)
värske kurk0,5 tk
paprika1
punane sibul1
kirsstomatid1 karp
õlipraadimiseks
sool, pipar, meelepärased ürdidmaitse järgi
Kaste:
sojakaste1-2 spl
taimne majonees2 spl
sidrunimahl2 spl
sool, pipar, meelepärased ürdidmaitse järgi

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!