Šokolaadi babka

Babka on hõrk täidisega pärmitainasai, mis on kauniks palmikuks põimitud. Selles retseptis kasutame täidisena šokolaadi.

  1. Kaalu kaussi jahu, pärm, suhkur ja sool. 
  2. Kuumuta piim käesoojaks ning lisa see koos margariiniga kuivainetele. Seejärel sega kõik kokku, kuni tainas tuleb käte küljest lahti.
  3. Jäta tainas tunniks ajaks rätiku alla kerkima. Samal ajal valmista täidis.
  4. Lõika tume šokolaad tükkideks ja lisa koos teiste täidise koostisainetega potti. Kuumuta madalal kuumusel pidevalt segades, kuni kõik koostisosad on ühtlaselt sulanud ja segunenud.
  5. Pärast kerkimist rulli tainas kergelt jahusel pinnal ristkülikukujuliseks. Tainakihi paksus võiks olla vähemalt 1,5 cm.
  6. Määri täidis lahtirullitud taina peale, jäta ühele laiemale servale mõned sentimeetrid vaba ruumi.
  7. Rulli tainas kokku, alustades laiemast otsast. Lõika saadud rull terava noaga pikuti pooleks.
  8. Punu tainast palmik ribasid ükshaaval üle teise tõstes.
  9. Tõsta palmik küpsetuspaberiga kaetud keeksivormi ja lase sel veel tund aega kerkida.
  10. Küpseta babkat 180 kraadi juures 30-40 minutit.
  11. Küpsemise ajal valmista siirup. Selleks kaalu potti suhkur ja vesi ning kuumuta kuni suhkur on sulanud.
  12. Kui sai on valmis, võta see ahjust ja määri peale siirup.
  13. Lase jahtuda ja naudi!
jahu300 g
suhkur50 g
pärm6 g
sool0.5 tl
taimne piim175 ml
taimne margariin90 g
Täidis
taimne margariin80 g
tume šokolaad100 g
kakaopulber20 g
suhkur30 g
kaneel1 tl
Siirup
suhkur40 g
vesi40 ml

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!