Seenekotletid

Need seenekotletid sobivad oivaliselt burgeri vahele ja ka niisama nautimiseks! Seened annavad kotlettidele imelise maitse ja tekstuuri ning oad palju kiudaineid ja valku.

Kogus: 6 tk

VALMISTAMINE

  1. Haki sibul, seened, roheline sibul ja küüslauk peeneks. Kui kasutad metsaseeni, siis eeltöötle neid vastavalt (kupatamine, leotamine). 
  2. Kuumuta pannil õli ning prae sibul ja küüslauk umbes 3-5 minutit, kuni sibul on pehme.
  3. Järgmisena lisa roheline sibul, köömned ja hakitud seened ning prae veel umbes 5 minutit. Tõsta segu pannilt kõrvale.
  4. Kasuta kahvlit või köögikombaini, et purustada oad. Ära purusta ube liiga ühtlaseks massiks.
  5. Sega omavahel kokku purustatud oad ja sibula-seene segu ning lisa ka petersell, sool ja pipar.
  6. Tee segust meelepärase suurusega kotletid.
  7. Kuumuta pannil umbes 2 spl õli ja prae kotlette mõlemalt poolt umbes 3 minutit.
  8. Serveeri oma valitud toiduga ja naudi!
rapsiõli (või muud taimset õli)1 spl
väike sibul1
küüslauguküüs1
roheline sibul3 vart
köömned1/2 tl
seened (šampinjonid, portobello, metsaseened)200 g
valged oad1 purk
kuivatatud petersell1 tl
sool, piparmaitse järgi
õli2 spl

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!