Röstitud muskaatkõrvits läätsetäidisega

See suussulav ja külluslik täidetud kõrvits toob kindlasti jõulurõõmu lauale!

Valmistamine

  1. Kuumuta ahi 180°C juurde.
  2. Lõika muskaatkõrvits pikisuunas pooleks. Võta seemned välja. Pane ahjuplaadile ja piserda natukese oliiviõliga. Küpseta ahjus umbes 40-45 minutit. Võta kõrvits ahjust välja ja lase jahtuda. 
  3. Samal ajal kui muskaatkõrvits jahtub, valmista täidis. Selleks kuumuta oliiviõli pannil, lisa peeneks tükeldatud sibul ja küüslauk. Prae, kuni sibul ja küüslauk on pehmenenud. Lisa läätsed, pohlad, rosmariin, tüümian, punane vein ja köögiviljapuljong. Lase väiksel kuumusel keeda, kuni läätsed on pehmed.
  4. Võta lusikaga muskaatkõrvitsatest suurem osa viljaliha välja (nii palju, et muskaatkõrvits ikka oma kuju hoiaks). Lisa viljaliha täidise segu hulka. 
  5. Lisa hulka ka tükeldatud spinat ja tükeldatud pistaatsiapähklid. Sega kõik kokku ja maitsesta vajadusel soolaga. 
  6. Tõsta segu mõlemasse muskaatkõrvitsasse ja pane üks pool teise peale. 
  7. Seo nöörid ümbert kinni iga 3-4 cm järel. 
  8. Küpseta ahjus 10 minutit, kuni roog on läbi küpsenud. Serveeri soojalt!
suur muskaatkõrvits1
oliiviõli2 spl
punane sibul1
läätsed100 g
külmutatud või värsked pohlad60 g
kuivatatud rosmariin1 tl
kuivatatud tüümian1 tl
riivitud muskaatpähkel1/2 tl
punane vein50 ml
köögiviljapuljong250 ml
värske spinat50 g
pistaatsiapähklid50 g
maitse järgisool

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!