Röstitud lillkapsa salat chorizo ja ürdikastmega

Proovi sel nädalal seda ülimõnusat ürdist lillkapsa-porgandi salatit! Mis selle salati eriti heaks teeb? Sinna on lisatud Peas of Heaven taimset chorizot!

Kogus: 4

VALMISTAMINE:

  1. Kuumuta ahi 225 kraadini.
  2. Murra lillkapsas väiksemateks õisikuteks, pese porgandid ja viiluta.
  3. Sega kausis kokku õli, agaavinektar ja köömned. Sega õlikastmesse lillkapsas ja porgandid.
  4. Aseta köögiviljad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning rösti ahjus 30 minutit. Selle aja jooksul sega köögivilju 2-3 korda.
  5. Keeda läätsi vastavalt pakendi juhisele. Loputa oad, sega hulka 1 supiluasikas õli.

Kaste:

  1. Lisa kõik koostiained blenderisse ja blenderda ühtlaseks kastmeks.

Salat:

  1. Chorizot võid valmistada nt grillil või ka pannil, praadides viile mõlemalt poolt 2-3 minutit.
  2. Aseta salatilehed suuremale taldrikule, kummuta peale läätsed ning seejärel lisa porgandid ja lillkapsas. Vala 1/3 kastmest ühtlaselt üle salati.
  3. Seejärel lisa vorst ja soovi korral nt suhkruherneid või muud meelepärast ja vala kogu ülejäänud kaste peale.
Peas of Heaven chorizo1 pakk
Salat:
lillkapsapea1
porgand400 g
köömned2 tl
agaavinektar2 tl
õli3 spl
rohelised läätsed1 pakk
salatilehed70 g
Kaste:
vabal valikul ürdid (oregano, ürdisegu, tšilli jm muud maitseained)
petersellpeotäis
kapparid2 spl
Dijoni sinep1 tl
õli0,5 dl
äädikas1 spl
tahiini3 spl
sool, piparmaitse järgi

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!