Röstitud lillkapsa hummus

Maheda maitsega röstitud lillkapsas hummus maitseb lihtsalt suurepäraselt.

Valmistamine:

1. Kuumuta ahi 200 kraadini.
2. Tükelda lillkapsas. Nirista peale oliiviõli, maitsesta soola-pipraga. Rösti ahjus u 40 minutit. Vahepeal sega kord või kaks. Lillkapsas peaks lõpuks olema pruunikaks röstitud.
3. Puhasta küüslauguküüned, pane lillkapsaga kaussi ja püreesta ühtlaseks. Lisa tahiini, oliiviõli ja 0,5 sidruni mahla.
4. Kui soovid pehmema tekstuuriga hummust, siis lisa veidi keedetud vett. 
4. Sega läbi ja maitse!
5. Kasuta dipikastmena, leivamäärdena – või kuidas Sa tavaliselt hummust kasutad. 

Retsept on valminud koostöös Härmaviljaga.

Härmavili külmutatud lillkapsas400 g
küüslauguküüs2
sidrun0,5
tahiini1-2 sl
oliiviõli1 sl
sool, piparmaitse järgi

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!