Punased jõulukapsad mustade läätsedega

Proovi seda imelist magusa ja vürtsise mekiga jõulurooga, mille retsepti sinult kindlasti peolauas küsitakse.

  1. Viiluta punased sibulad ning kuumuta neid keskmisel kuumusel 2 spl oliiviõlis pidevalt segades 10 minutit, kuni need on kergelt karamelliseerunud.
  2. Haki punane kapsas ning aseta need suurmasse klaas- või malmpotti. Lisa potti ka sibulad ja kõik muud koostisosad, sega läbi ning küpseta 180°C juures vähemalt 1 tund. Iga 20 minuti järel sega kapsad läbi.
  3. Serveeri näiteks ahjuköögiviljade, täidetud seente ja jõuluterriiniga. Kapsad säilivad külmkapis 2 päeva.
punane kapsas (1 keskmine kapsapea)1 kg
punane sibul2 tk
mustad läätsed80 g
naturaalne õunamahl150 ml
punane vein70 ml
kaneelipulk1 tk
oliiviõli2+2 spl
sool ja piparmaitse järgi
rosmariin1 oks

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!