Porgandi-ingveri supp

Porgandi-ingveri kreemine püreesupp võlub oma särtsaka ingverimeki ning värske ja hapuka laimiga. Pildi autor on Kristi Rebane.

Kogus: 4-6

VALMISTAMINE:

  1. Tükelda sibul, porgand ning haki küüslauk ja ingver peeneks.
  2. Prae suurel pannil sibul oliiviõlis keskmisel kuumusel, umbes 5-6 minutit.
  3. Lisa küüslauk ja ingver ning prae veel 1-2 minutit.
  4. Lisa porgand, puljong, sool, pipar ja tüümian. Kuumuta umbes 20-30 minutit, kuni porgand on pehme.
  5. Purusta segu blenderis või köögikombainis ühtlaseks püreeks.
  6. Vala supp potti ning sega juurde kookospiim ja laimimahl.
  7. Serveeri ürtide või maitserohelisega.
oliiviõli1 spl
sibul, hakitud1
küüslauguküüs, hakitud2
peeneks hakitud ingver2 spl
porgand 1 kg
köögiviljapuljong900 ml
sool3/4 tl
pipar1/2 tl
kuivatatud tüümian1 tl
kookospiim1 purk(400ml)
laim (mahla jaoks)1/2

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!