Mahe-siidine India pähkli kreem ja krõbedad kaerahelbed pirni kõrval loovad magustoidu, mis on olemuselt lihtne, ent nii luksuslik!
Neljale
- Loputa India pähklid vee alt läbi ja pane kuumakindlasse kaussi. Vala pähklitele keev vesi ning jäta mõneks tunniks pehmenema. Kui soovid kiiremat tulemust, keeda pestud pähkleid umbes 15 minutit.
- Kurna pähklid ning pane blenderisse koos 1,5 dl värske külma vee, 3,5 spl suhkru, sidrunimahla ja -koorega ning surista siidiseks kreemiks.
- Pese pirnid ja viiluta. Kuumuta pann, lisa 3 spl suhkrut, 1 spl võid, näpuotsaga soola ning sega sulatades ühtlaseks. Vala pannile 2 peotäit kaerahelbeid ja keeruta neid karamelliseeruvas segus. Kui suhkur on sulanud, vala segu küpsetuspaberile jahtuma.
- Pane pann uuesti tulele. Lisa 2 spl suhkrut, 1 spl võid, roosasid pipraterasid, jahvatatud ingverit ning kaneeli ja sega sulatades ühtlaseks. Tõsta pirniviilud üksteise kõrvale pannile ja prae mõlemalt poolt kuldseks.
- Jaga pähklikreem nelja kausi vahel võrdselt ära. Aseta pirniviilud keskele ning puista karamelliseerunud kaerahelbed peale. Mõni hapukas vaarikas või sõstar sobib kauniks maitsenüansiks magustoitu kaunistama!