Piparkoogitainas

Kätte on jõudnud aeg, mil saab tainarulli jahuseks teha ning piparkooke küpsetama hakata! Selle retsepti järgi saab 625 g tainast.

  1. Mõõda siirup, suhkur ja margariin ühte potti. Kuumuta, kuni margariin on peaaegu sulanud.
  2. Tõsta pott kõrvale ja sega, kuni margariin on sulanud. Lase veidi jahtuda.
  3. Sega teises nõus kokku jahu, piparkoogimaitseaine, sooda ja sool ning lisa see siirupisegule. Sega, kuni moodustub ühtlane tainas.
  4. Tõsta pott külma või pane valminud tainas toidukilesse. Lase tainal seista vähemalt 4 tundi kuni üleöö. Enne kui tainast rullima hakkad, lase sel veidi toasoojas seista.
  5. Rulli tainas jahusel laual õhukeseks ja vormi soovitud kujundid.
  6. Küpseta 200 kraadises ahjus 6-9 minutit.

taimne margariin125 g
tume siirup125 g
suhkur75 g
nisujahu300 g
piparkoogimaitseaine8 g
sooda4 g
sool2 g

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!