Pehme piparkook

Mõnusalt lihtsa valmistuskäiguga pehme piparkook, mis hoolitseb selle eest, et tuba ikka korralikult jõululõhna täis saaks.

VALMISTAMINE:
1. Sega kokku nisujahu, suhkur, küpsetuspulber ja sooda.
2. Kuumuta siirupit ja lisa siirupile piparkoogimaitseaine, õli, apelsinikoor, apelsinimahl ja kuum vesi.
3. Lisa kuivained siirupisegule ja sega korralikult läbi. Kalla 32×24 cm küpsetusvormi.
4. Küpseta 180 C juures 25-30 minutit. Lase täielikult jahtuda.

*Retseptis on kasutatud hästi tumedat suhkrusiirupit. Kui kasutad heledat siirupit, siis võid 100 g suhkrut lisamata jätta. 

nisujahu350 g
küpsetuspulber1 tl
sooda0,5 tl
suhkur100 g
tume suhkrusiirup*320 ml
piparkoogimaitseaine2 tl
kuum vesi250 ml
apelsini mahl2-3 spl
apelsini koor3/4 tl
õli120 ml

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!