Peedi-šokolaadikook

Šokolaadikook, mis lisaks suurepärasele maitsele on ka hea vitamiini- ja rauaallikas!

VALMISTAMINE:

Peedipüree jaoks rösti peedid ahjus, kuni nad on pehmed. Lase natuke jahtuda ja püreesta saumikseriga või kannmikseris püreeks. Sega kokku linaseemnejahu ja vesi ning jätta 5-10 minutiks seisma. Sega peedipüree, taimne piim, õli, linaseemnejahu ja vee segu kokku.

Teises kausis sega kokku kõik kuivained. Lisa kuivainetele vedelate koostisosade segu ja sega korralikult läbi. Kalla segu küpsetuspaberiga kaetud 24 cm läbimõõduga vormi ja küpseta 180 C juures 50-55 minutit. Võta ahjust välja ja lase jahtuda. 

Soovi korral võid koogi katta ka šokolaadikreemiga. Kreemi jaoks lase kookospiim kuumeneda ja kalla katki tehtud tumeda šokolaadi peale. Lase natuke seista ja sega, kuni šokolaad on sulanud ja tekkinud on ühtlane mass. Lase jahtuda ja pane mitmeks tunniks külmkappi tahenema või natukeseks ajaks sügavkülma. Kalla segu koogile ja aja laiali. 

Soovitus: Koogi vahele võid panna ka hapukat kirsimoosi.

peedipüree (u 1,5 keskmise suurusega peedist)300 g
taimne piim (nt sojapiim)200 ml
linaseemnejahu3 sl
vesi9 sl
õli100 ml
täisterajahu160 g
rafineeritud nisujahu190 g
kakao40 g
fariinsuhkur75 g
rafineeritud suhkur75 g
sool0,5 tl
küpsetussooda1,5 tl
küpsetuspulber1 tl
Kate (šokolaadikreem):
tume šokolaad150 g
kookospiim200 ml

Parimad nipid taimse toidu eelistamiseks otse postkasti:

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!