Pannkoogid õunte ja kaneeliga

Klassikalised õhukesed ülepannkoogid ehk krepid sügiseste õuntega.

  1. Sega suures kausis kokku jahu, suhkur, küpsetuspulber ja sool.
  2. Sega väiksemas kausis kokku taimne piim, vesi ja õli.
  3. Kalla märg segu kuivale segule. Sega, kuni koostis on ühtlane, kuid väldi ülesegamist, muidu jääb tekstuur liiga kummine.
  4. Kuumuta pannil õli keskmisel kuni kõrgel kuumusel. Vala kulbitäis taigent pannile ja kalluta ühtlaselt üle panni ülepannkoogiks.
  5. Kui kook pealt mullitama hakkab ja äärtest lahti lööb, keera see kiiresti ümber ja prae kuldpruuniks ka teiselt poolt.
  6. Prae samal pannil õunatükid, kuni nad kergelt klaasjaks muutuvad, lisa hulka 1 tl kaneel ja prae veel veidi.
  7. Serveeri pannkook kaneeliõuntega.
Taimne piim150 ml
Vesi150 ml
Nisujahu155 g
Küpsetuspulber2 tl
Kaneel0.5 tl
Õli1 sl
suhkur2 tl
sool0.5 tl
MaapähklivõiSoovi järgi
Õun, tükeldatud2 keskmine
Kaneel2 tl

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!