Nõgese bao, kanepi-tempura taignas põdrakanep, marineeritud redis, porgand ja suitsune hernekreem

Aasta kokk 2019 tiitliga pärjatud Cätlyn Priks jagab sinuga oma põnevat restepti nõgese baodest. Kaunistamiseks võid kasutada sinepiseemneid, jänesekapsast ja suitsusoola helbeid.

Bao (6 tk)

  1. Sega mikseris (konksuga) kokku jahu, kuivpärm, suhkur, sool, küpsetuspulber ning lisa leige vesi ja õli (võib ka käsitsi sõtkuda).
  2. Mikserda kiirema tempoga kuni 5 minutit.
  3. Lase taignal kerkida 1 tund.
  4. Lõika 45-grammised pallid ja rulli lapikuks. Murra tainas pooleks üksteise peale, küpsetuspaber vahel.
  5. Auruta kukleid bambusaurutajas 7 minutit või kuni valmis.

Põdrakanep

  1. Pese voolava külma vee all põdrakanep, kuivata rätiku peal.
  2. Sega tempura jahu, kanepijahu, sool ja külm vesi vispliga.
  3. Pane õli potti ja aja kuumaks.
  4. Kata põdrakanep taignaga ja aseta kuuma õli sisse.
  5. Küpseta umbes 2 minutit, kuni kuldne ja krõbe.

Redis, Porgand

  1. Pese porgand, redised, koori porgand.
  2. Lõika porgandist ribad ja redisest kettad.
  3. Lisa potti marinaadi komponendid, lase keema.
  4. Keeda 5 minutit ja maitse, vajadusel timmi maitset.
  5. Vala kuum marinaad porganditele ja redistele.
  6. Lase jahtuda, jahtunult on juba maitse küljes.

Hernekreem

  1. Võta pott, täida veega, lase vesi keema.
  2. Lisa keevasse vette herned, keeda 2 minutit.
  3. Nõruta herned ning lisa need blenderisse koos vee, maitsepärmi, sinepi ja soolaga.
  4. Blenderda kuni tekib ühtlane kreem.
  5. Suitsupüstoli olemasolul anna kreemile suitsu, et kreemi imenduks õrn suitsune maitse.

Bao
jahu167 g
kuivpärm0.5 tl
sool0.2 tl
küpsetuspulber0.2 tl
suhkur0.75 spl
vesi90 g
nõgeseõli1 spl
Põdrakanep
põdrakanep (noored võrsed)12
tempura jahu3 spl
kanepijahu1 spl
külm vesi100 ml
soolmaitse järgi
õlifrittimiseks
Redis, Porgand
suurem porgand1
redis (või 1 väiksem valge redis)peotäis
vesi4 dl
söögiäädikas0.5 dl
sinepiseemned1 spl
till (värske, hakitud)1 spl
suhkur2 spl
sool1 tl
Hernekreem
külmutatud hernes200 g
vesi50 g
maitsepärm2 spl
Dijon sinep0.5 tl
sool0.5 tl

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!