Nacho ampsud rebitud kaeraga

Suupisteampsud rebitud kaera, tomati-sibula salsa ja musta oa hummusega – mõnus amps, mida ka õues piknikul kokku laduda!

Neljale

  1. Prae rebitud kaer õliga krõbedaks, maitsestades sojakastme ning tšillihelvestega ja jahvata musta pipart värskelt veskist peale. Lase jahtuda.
  2. Haki tomati viljaliha kuubikuteks. Koori väiksem punane sibul ning haki peeneks. Nopi peterselli ja koriandri lehed varre küljest ning haki peeneks.
  3. Sega omavahel rebitud kaer, tomat, sibul ja maitseroheline. Pigista peale laimi mahla ja sega läbi.
  4. Musta oahummuse jaoks purusta sauseguri või köögikombainiga kreemiseks nii oad, puhastatud küüslauguküüned, tšillihelbed, vürtsköömned, sidrunimahl ning pisut õli. Vett lisa järkjärgult just niipalju, et tekstuur saaks siidine.
  5. Laota nachod vaagnale, tõsta lusikaga kõigepealt oahummus ning seejärel rebitud kaeraga salsa. Jahvata peale veel tšillit ja mõned krõmpsud rediseviilud.

*Rebitud kaera leiab Prismadest ja Kaupmehest (Gold &Green kaubamärgi all), aga selle võib asendada ka muu meelepärase taimse valguga.

Gold&Green rebitud kaer120 g
Õlipraadimiseks
Santa Maria tšillisädemed (Chili Explosion)maitse järgi
Santa Maria Tai sojakastemaitse järgi
Santa Maria Tellicherry must piparmaitse järgi
Tomat2
Punane sibul1
Laim0,5
Petersell, koriandermaitse järgi
Mustad oad400 g
Küüslauguküüs2
Santa Maria vürtsköömen0,5 tl
Santa Maria kivisoolmaitse järgi
Sidrun0,5
Õli3 spl
Vesi
Santa Maria nacho krõpsud, petersell, redis, korianderserveerimiseks

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!