Mündine hernemääre

Lihtne leivamääre, mis on suviselt rõõmus ja mahlane. 

VALMISTAMINE:

  1. Leota külmutatud herneid kuumas vees 10 minutit. 
  2. Lisa köögikombaini kooritud küüslauguküüs, extra virgin oliiviõli, piparmündilehed, pressitud sidrunimahl, sool ja pipar. Blenderda segu ühtlaseks.
  3. Nõruta herned ja lisa segule ning blenderda, kuni määre on ühtlane ja kohev. 
  4. Rösti ciabatta viilud krõbedaks ja määri hernemääre peale.
  5. Kaunistuseks lisa piparmündilehti, õli ja pipart.
  6. Naudi!

Retsept on valminud koostöös Härmaviljaga.

Härmavili rohelised herned200 g
küüslauguküüs1
sidrun (mahl)1/2
värsket piparmüntipeotäis
sool, piparmaitse järgi
extra virgin oliiviõli1/2 sl
ciabatta või omal valikul teraviljatoode4 paksu viilu

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!