Maroko porgandi-kikerherne salat

VALMISTAMINE:

  1. Keeda kinoa vees 12-15 minutit ja lase täielikult jahtuda. Rösti mandlid pannil  keskmisel kuumusel kuni kuldpruunid ja lase jahtuda.
  2. Väikses kausis sega kokku kastme koostisosad kokku. 
  3. Lõika sibul väikesteks lõikudeks. Riivi porgand ja lõika datlid väiksemaks. 
  4. Võta suurem kauss ja pane sinna rukola, lõigutud sibul ja datlid, riivitud porgand, kikerherned, mandlid, kinoa ning münt. Kalla kaste peale ja sega kõik ilusti läbi ning serveeri.
kinoa120 g
vesi320 g
mandlid70 g
punane sibul1
riivitud porgand150 g
kikerherned1 purk
rukola70 g
münt6 g
kuivatatud datlid35 g
Kaste:
oliiviõli90 ml
sidrunimahl2 spl
apelsinimahl2 spl
vahtrasiirup1 spl
kaneel0,5 tl
ingver0,5 tl
köömned0,5 tl
koriander0,5 tl
meresool0,25 tl
jahvatatud paprika0,25 tl

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!