Maroko porgandi-kikerherne salat

Maitserikas marokopärane salat toob lauale värvi ja särtsu!

VALMISTAMINE:

  1. Keeda kinoad 12-15 minutit ja lase täielikult jahtuda. Rösti mandlid pannil keskmisel kuumusel, kuni need on kuldpruunid ja lase jahtuda.
  2. Väikeses kausis sega kokku kastme koostisosad. 
  3. Lõika sibul väikesteks lõikudeks. Riivi porgand ja lõika datlid väiksemaks. 
  4. Võta suurem kauss ja pane sinna rukola, lõigutud sibul ja datlid, riivitud porgand, kikerherned, mandlid, kinoa ning münt. Lisa kaste, sega kõik läbi ja serveeri.
kinoa120 g
vesi320 ml
mandlid70 g
punane sibul1
riivitud porgand150 g
kikerherned1 purk
rukola70 g
münt6 g
kuivatatud datlid35 g
Kaste:
oliiviõli90 ml
sidrunimahl2 spl
apelsinimahl2 spl
vahtrasiirup1 spl
kaneel0,5 tl
ingver0,5 tl
jahvatatud vürtsköömned0,5 tl
jahvatatud koriander0,5 tl
meresool1 tl
jahvatatud paprika1 tl

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!