Marjatort

Mõnusalt marjane kook, mis sobib imeliselt näiteks kevadise emadepäeva tähistamiseks!

VALMISTAMINE:

1. Pane ahi 180 kraadi peale soojenema.
2. Mõõda välja biskviidi jaoks vajalikud koostisosad: sega ühes kausis kokku kuivained ja teises vedelad koostisosad.
3. Sega märjad ja kuivad koostisosad eraldi kaussides.
3. Pane 26 cm diameetriga vormi küpsetuspaber. Kui ahi on soe, sega kuivained ja vedelad koostisosad kokku ning vala valminud taigen koogivormi. Küpseta 20 minutit. 
4. Toormoosi valmistamiseks purusta näiteks sauseguriga vaarikad ja suhkur soovitud konsistentsini. Marjakreemi valmistamiseks vahusta näiteks miksri või vispliga kokku kaeravahukoor, vaarikad ja tuhksuhkur.
5. Kui biskviit on täielikult jahtunud, lõika see kaheks. Määri alumisele kihile kõigepealt toormoosi, seejärel marjakreemi. Tõsta peale teine biskviidikiht ning kata kook ülejäänud moosi ja kreemiga. Kaunima tulemuse saavutamiseks kasutada pritskotti.
7. Kaunista vabalt valitud värskete marjadega.


Biskviit:
nisujahu300 g
suhkur150 g
küpsetuspulber2 tl
õli100 ml
taimne piim300 ml
õunaäädikas1 tl
Marjakreem:
kaeravahukoor400 g
vaarikad150 g
tuhksuhkur1 spl
Toormoos:
vaarikad100 g
suhkur 1 spl
Kaunistamiseks:
oma valikul marjad

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!