Marineeritud suvikõrvits ja baklažaan

Selles retseptis on suvikõrvits ja baklažaan marineeritud ürtides, küüslaugus ja purustatud tomatites. Mõnus sügisene hoidis, mida säilitada purkides või miks mitte nautida kohe põhiroa kõrvale.

  1. Haki suvikõrvits, sibul ja baklažaan kuubikuteks. Viiluta küüslauk ümmargusteks rõngasteks. Haki ürdid.
  2. Kuumuta pannil õli ja lisa purustatud tomatid ja kuumuta pisut. Lisa hakitud juurviljad ja sega läbi. 
  3. Lisa äädikas, loorber, hakitud tomat, sool, suhkur ja pipar. 
  4. Lase keskmisel kuumusel podiseda senikaua kuniks juurviljad on pehmed. Kui valmis, siis kalla klaaspurkidesse.
  5. NB! Kui soovid teravamat marinaadi, lisa pannil küpsevatele juurviljadele tšillihelbeid.
suvikõrvits400 g
baklažaan1
sibul200 g
küüslauguküüs10
värske tüümian1 pott
värske pune1 kimp
tomat4
purustatud tomat100 g
Santa Maria loorberileht1
Santa Maria kivisoolmaitse järgi
Santa Maria Tellicherry must piparmaitse järgi
äädikas2 spl
suhkur4 spl
õli100 ml

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!