Maguskartuli-kinoa tšilli

Tšilli valmib kiirelt, seda saab teha suhteliselt käepärastest vahenditest, mistõttu on maitse iga kord erinev ja lisaks on tšilli on oma olemuselt lihtsalt hästi kosutav kõhutäis.

VALMISTAMINE:

  1. Lase keskmisel kuumusel poti põhjas õli kuumaks. Kuumuta potis sibulat umbes 7-10 minutit, kuni see on  pehme ja kuldpruun.
  2. Lisa küüslauk, sega ja kuumuta veel umbes minuti jagu.
  3. Lisa tomatipasta, tšillipulber, vürtsköömen, oregano, küüslaugu- ja sibulapulber, sega ja kuumuta veel umbes 2 minutit.
  4. Aseta potti tomatid, vesi või köögiviljapuljong, oad ja maguskartul ning sega läbi.
  5. Viimasena lisa juurde jooksva külma vee all korralikult loputatud kino ja keeda tasasel tulel umbes 30-40 minutit aeg-ajalt segades.
  6. Tšilli on valmis, kui maguskartul on pehme.
mustad oad1 purk
kidney oad1 purk
viilutatud tomatid300 g
tomatipasta1 purk
suur hakitud maguskartul1
keetmata kinoa200 g
hakitud sibul1
hakitud küüslauguküüs5-6
vesi/köögiviljapuljong4 tassi
oliiviõli1 spl
tšillipulber1,5 spl
vürtsköömned1-2 tl
kuivatatud oregano1 spl
küüslaugupulber, sibulapulber, soolmaitse järgi
roheline sibul, avokaadoserveerimiseks

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!