Maguskartuli-kinoa tšilli

Tšilli valmib kiirelt, seda saab teha suhteliselt käepärastest vahenditest, mistõttu on maitse iga kord erinev ja lisaks on tšilli on oma olemuselt lihtsalt hästi kosutav kõhutäis. Retsept pärineb SIIT.

VALMISTAMINE:

  1. Lase keskmisel kuumusel poti põhjas õli kuumaks. Kuumuta potis sibulat umbes 7-10 minutit, kuni see on  pehme ja kuldpruun.
  2. Lisa küüslauk, sega ja kuumuta veel umbes minuti jagu.
  3. Lisa tomatipasta, tšillipulber, vürtsköömen, oregano, küüslaugu- ja sibulapulber, sega ja kuumuta veel umbes 2 minutit.
  4. Aseta potti tomatid, vesi või köögiviljapuljong, oad ja maguskartul ning sega läbi.
  5. Viimasena lisa juurde jooksva külma vee all korralikult loputatud kino ja keeda tasasel tulel umbes 30-40 minutit aeg-ajalt segades.
  6. Tšilli on valmis, kui maguskartul on pehme.
mustad oad1 purk
kidney oad1 purk
viilutatud tomatid300 g
tomatipasta1 purk
suur hakitud maguskartul1
keetmata kinoa200 g
hakitud sibul1
hakitud küüslauguküüs5-6
vesi/köögiviljapuljong4 tassi
oliiviõli1 spl
tšillipulber1,5 spl
vürtsköömned1-2 tl
kuivatatud oregano1 spl
küüslaugupulber, sibulapulber, soolmaitse järgi
roheline sibul, avokaadoserveerimiseks

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!