Taimsed lihapallid

VALMISTAMINE:

  1. Kuumuta pannil õli ning lisa sibul ja küüslauk.
  2. Kui sibul ja küüslauk on aromaatne, lisa viilutatud seened ning sojakaste. Prae segu 3-4 minutit, kuni seened on muutunud pehmeks.
  3. Lisa pannile eelnevalt sõelal loputatud läätsed ja vesi ning keeda 25 minutit. Kui vesi on aurustunud, prae segu umbes 3 minutit.
  4. Kalla segu blenderisse, lisa suitsupaprikat ja päikesekuivatatud tomatid ja blenderda. Maitse segu ning lisa vajadusel näpuotsatäis soola. Lisa valmissegule riivsai, sega läbi ja vooli nendest pallikesed. Prae, kuni pallid on krõbedad.
  5. Serveeri pastaga tomatikastmes ja naudi!
väike sibul1 tk
küüslauguküüs1-2 tk
šampinjon5 tk
sojakaste2 tl
läätsed2/3 tass
vesi1 tass
päikesekuivatatud tomat5 tk
suitsupaprika1/2 tl
riivsai3 spl
õli4 spl

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!