Letšo

Sügis on letšo valmistamise aeg- see kodune letšo on üks ütlemata mõnus suutäis.

Kogus: 2 liitrit

VALMISTAMINE:

  1. Haki sibulad, paprika suurteks kuubikuteks ja riivi porgand.
  2. Kalla tomatid üle keeva veega, oota, kuni tomatitel lööb nahk lahti, seejärel kurna vesi ära ja lase jahtuda. Koori tomatid ja tükelda suurteks kuubikuteks.
  3. Kuumuta suures potis õli, lisa sibul ja kuumuta kuni sibul on klaasjas. Lisa paprika ja porgand. Kõige viimasena lisa tomat.
  4. Maitsesta segu soola, pipra, suhkru ja äädikaga. Lase podiseda kuskil 30minutit, vajadusel maitsesta lõpus üle.
  5. Kui letšo on valmis, jaota ta purkidesse ja naudi terve talve jooksul!
  6. Soovitavalt võiks purgid enne letšo purki panekut kuumutada ahjus 200 kraadi juures kuskil 5 minutit.

paprika500 g
porgand500 g
sibul500 g
tomat1,5 kg
äädikas1 sl
soolmaitse järgi
must piparmaitse järgi
suhkurmaitse järgi
õli100 ml
petersell või basiilik soovi korral

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!