Lehttaignast seenepirukad

Täna kostitame Sind eriliselt maitsva ampsuga mis sobib suvisele pidulauale! Neisse seenerullidesse on peidetud lisaks seentele ka oad ja läätsed, mis hästi kõhtu täidavad ja ampsu eriti tummiseks ja mõnusaks muudavad.

VALMISTAMINE:

  1. Prae pannil oliiviõlis seeni, küüslauku ja sibulat keskmisel kuumusel umbes 4-5 minutit.
  2. Lisa tüümian ning prae veel 3-4 minutit vahepeal segades, kuni segu on pruunikas ja pehme. Kui soovid, lisa enne praadimise lõpetamist segu hulka ka peotäis spinatit.
  3. Pane segu köögikombaini, lisa oad, läätsed, sool, pipar, maitsepärm ja kartulitärklis. Töötle massi, kuni saavutad ühtlase tekstuuri.
  4. Pane segu kaussi, kata taldrikuga ja aseta pooleks tunniks külmkappi (taheneb veidi).
  5. Puista köögipinnale veidi jahu ja aseta lehttaigen sinna peale.
  6. Lõika välja umbes 4 cm laiused ribad ja laota segu ribade peale.
  7. Rulli ribad kokku. Pintselda seenerulle oliiviõliga ja pane need 180 kraadi juures 25 minutiks ahju, kuni need on kuldpruunid. Naudi kohe!
lehttainas1 pakk
sibul, hakitud1
küüslauguküüs, hakitud2
šampinjonid, tükeldatud200 g
kuivatatud tüümian1 tl
valged oad0,5 purki
läätsed0,5 purki
kartulitärklis100 g
Bon maitsepärm2 spl
meresool, piparmaitse järgi
oliiviõli1 spl
spinatServeerimiseks:

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!