Lasanje

Ülimaitsev ja lihtsalt valmiv kreemja kastmega lasanje!

Kogus: 4

VALMISTAMINE:

  1. Kuumuta ahi 220 °C juurde.

Täidis köögiviljadest

  1. Koori ja riivi porgandid peenelt. Haki sibul ja viiluta suvikõrvits.
  2. Prae kõik köögiviljad õlis pannil pehmeks.
  3. Lisa vürtsid ja purustatud tomat. Lase podiseda umbes 4 minutit.

Valge kaste

  1. Sulata paksupõhjalises potis madala kuumusel piimavaba või ja lisa jahu ning sega.
  2. Lisa sojapiima vähehaaval koguaeg segades, kuni kaste tõuseb keema. Lisa maitseaine ja lase veel keeda umbes 2 minutit.

Lasanje

  1. Laota lasanjelaastud ja juurviljatäidis kiht kihi haaval õliga määritud ahjunõusse. Kõige viimase kihi peale vala valge kaste.
  2. Viiluta tofu peenelt ja laota üleni kastmele peale. Kõige peale laota pooleks lõigatud kirsstomateid. 
  3. Puista üle piiniapähklitega ning jahvatatud kivisoola.
  4. Küpseta lasanjet ahjus kõige alumisel tasandil umbes 40 minutit. Enne ahjust välja võtmist veendu kas tiku või peenikese noaga torgates, et lasanje on pehme ja läbi küpsenud ning pealt ilusa kuldpruunika värvusega. 
  5. Serveeri värske basiiliku ja värske salatiga.
Köögiviljatäidis:
porgand3
sibul2
suvikõrvits1
õli
Santa maria basiiliku ja küüslaugu maitseainesegu1,5 spl
Santa Maria Cayennepeppar0,5 tl
Santa Maria paprika, jahvatatud1 spl
Santa Maria kivisool0,5 tl
purustatud tomat2 purki
Valge kaste:
piimavaba või5 g
jahu4 spl
sojapiim8 dl
sool1 tl
valge pipar0,5 tl
Lasanje:
munavabad lasanje laastud1 pakk
naturaalne tofu250 g
kirsstomatid1 karp
piiniapähklid30 g
basiilik

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!