Läätsesupp

Selle retsepti tuumaks on maitseküllased ja tervislikud läätsed. Kõige parem oleks muidugi meie oma kodumaisest toorainest supp… Ja selle teeb võimalikuks Eesti maheläätsede tootja Nurgaanik! Järgmise supiteo jaoks saad läätsesid varuda Nurgaaniku e-poest: http://nurgaanik.ee/pood. Retsept pärineb SIIT.

VALMISTAMINE:

  1. Koori ja haki sibul ning lisa potti koos õliga.
  2. Lisa köömned ja kuumuta, kuni sibul on kergelt pehme.
  3. Seejärel lisa porgandid ja sega.
  4. Järgmisena lisa läätsed ja sega teiste köögiviljadega.
  5. Lõpuks lisa puljong. Kuumuta keemiseni, siis vähenda kuumust, kata pott kaanega ja lase podiseda, kuni läätsed on valmis (nad peaksid olema pehmed).
  6. Võta pott tulelt ja püreesta saumikseriga otse potis. Kui sul ei ole saumikserit, vala supp blenderisse ning püreesta, kuni supp on ühtlane ja kreemjas. Serveeri kaussides ning kaunista.
sibul1
oliiviõli1 tl
vürtsköömned1 tl
porgand2
kuivatatud läätsed200 g
köögiviljapuljong960 ml

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!