Läätse-šampinjonipasteet

Kerge ja maitsev läätse-šampinjonipasteet- nüüd ei jäägi muud üle kui järgi proovida ja ise selle headuses veenduda.

VALMISTAMINE:

  1. Tükelda sibul, šampinjonid ja küüslaauk ning prae pannil oliiviõlis  pehmeks. Lisa läätsed ning kuumuta madalal tulel u 10-15 min pidevalt segades.
  2. Tükelda pekaanipähklid peeneks.
  3. Pane köögikombaini maitseained: värske tüümian, petersell, rosmariin, sool, Cayenne pipar, pruun suhkur ja sidrunimahl, valikuliselt ka konjak, tükeldatud pekaanipähklid ja sojakaste. Lisa praetud sibul, küüslauk, läätsed ning šampinjonid juurde.
  4. Purusta köögikombainis kõik ained kuni tekib ühtlaselt segunenud mass.
  5.  Määri saiale või leivale ja naudi!
sibul1/2
oliiviõli2 sl
küüslauguküüs2
šampinjon12
purgi- või valmisläätsed310 g
värske tüümian2 sl
petersell2 sl
rosmariin või värske rosmariin2 tl
sool1/8 tl
Cayenne pipar1/8 tl
pruun suhkur 1 tl
sidrunimahl2 sl
pekaanipähkel140 g
konjak või brändi (valikuline)2 tl
sojakaste1 tl

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!