Kukeseenepirukas

Kukeseenehooaeg on veel täies hoos. Miks mitte seda ära kasutada ja üks maitsev pirukas valmis meisterdada?

Muretaigen:

  1. Sõtku kokku toasoe margariin, jahu ja sool. Taigen peab jääma hästi vormitav, vajadusel lisa vett.
  2. Pane taigen ümmargusse 26cm vormi ja kata põhi ühtlaselt, torka põhja kahvliga mõned augud.
  3. Lase taignal koos vormiga seista külmikus kuni valmistad täidise.

Täidis:

  1. Haki väikesteks kuubikuteks sibul ja kukeseened. Prae kuumal pannil.
  2. Lisa segule till. Lase jahtuda.
  3. Sega praetud  kukeseentele hulka kikerhernejahu, lisa vett kuni segu on ühtlane, segu peaks olema valatav.
  4. Maitsesta soola ja pipraga.
  5. Küpseta 180 kraadi juures 10min ette pirukapõhi. Kui see on kergelt krõbe kalla peale täidis ja küpseta veel 15-20min.

Jahu150g
Margariin (nt tumesinine Keiju)100g
Sool0.5 tl
Vesi1 spl
Kukeseened200g
Sibul1 suur
Kikerhernejahu200g
Värske tillPeotäis
Vesi150 ml

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!