Kukeseen ja koduaia õun saavad kokku selles kreemises sügiseses püreesupis. “Valge klaari” või mõne muu aiaõuna kergelt hapukad noodid sobivad üllatavalt hästi tummiste köögiviljade ning umamiste seentega.
- Koori porgandid ja kartulid, haki need väiksemateks tükkideks ning pane keema. Keeda need pehmeks, see peaks võtma 15-20 minutit.
- Haki porru, koori, puhasta ja viiluta õunad ning haki küüslauk.
- Samal ajal kui juurviljad keevad kuumuta pannil puhastatud kukeseened, kuni neist vesi hakkab välja aurustama. Kui suurem osa vett on välja tulnud, lisa pannile või, hakitud porru, küüslauk ja õun.
- Keera kuumus veidi madalamaks, maitsesta soola ja pipraga, lisa tüümian, sega läbi ning kuumuta kaane all 5 minutit.
- Pane segu pannil ning keedetud kartulid ja porgandid ühte potti, lisa kuum puljong, maitsepärm ning koor ning püreesta saumikseriga. Võid seda teha ka blenderis, tee seda igaks juhuks mitmes järgus.
- Maitse suppi, maitsesta vajadusel või lisa juurde veidi puljongit.
- Serveeri supp näiteks praetud kukeseente, värske maitserohelise või röstitud seemnetega.