2 tassi

viilutatud šampinjone

1

sibul (hakitult)

1 vars

sellerit (hakitult)

1

küüslauguküüs (hakitult)

1 spl

oliiviõli

1.5 spl

jahu (võib kasutada ka kikerhernejahu)

1 tass

Food Studio aedviljapuljongit

1 tass

magustamata taimset piima

0.5 tl

värske sidruni mahla

0.5 tl

tüümiani

2-4 spl

kookospiima (täisrasvast)

1 spl

paprikapulbrit

Maitseks

soola, pipart ja muud meelepärast

See retsept on kindlalt seenefännide lemmik!  Lisaks sellele, et šampinjonid on väga maitsvad ja aromaatsed, on neid ka lisaks lihtne poetada pea kõikidesse soolastesse toitudesse! Tänane supp on mõnusalt siidine ja paitab nii maitsmis- kui ka haistmismeelt! Kõrvale haukamiseks sobib mõni maitsev saiake või miks mitte ka tummine must leib näiteks avokaadoga.

Ah jaa, sellest kogusest jagub kahele, nii et ainult mõistlik on kõike kohe topelt lisada. Parem karta (et ei jagu) kui (hiljem) kahetseda! 

VALMISTAMINE

Kuumuta poti põhjas õli, lisa hakitud köögiviljad ja seened, sega ja kuumuta mõne minuti jagu.
Seejärel lisa jahu, sega ja kuumuta umbes 1 minuti jagu, siis vala juurde köögiviljapuljong ning lase keema tõusta.
Lisa taimne piim ning lase supil keeda umbes 10 minutit. Eemalda tulelt ja tõsta kaussi suurem osa supis olevatest köögiviljadest ning seentest (jäta mõned supivedeliku sisse). Püreesta saumikseriga või blenderiga potti jäänud supivedelik kreemjaks massiks, aseta tagasi tulele ja lase supp keema. Lisa kookospiim ja maitsesta tüümiani, sidrunimahla, paprikapulbri, soola ja pipraga. Lisa eelnevalt välja tõstetud köögiviljad, sega ja serveeri kohe! Kui supp jääb liiga tummine, lisa juurde köögiviljapuljongit või taimset piima.

Tee oma toidust ikka pilt ka ja tagi #taimneteisipäev

Retsepti allikas