Kreemine seenesupp

See seenesupp on kindlalt seenefännide lemmik! Lisaks sellele, et šampinjonid on väga maitsvad ja aromaatsed, on neid ka lisaks lihtne poetada pea kõikidesse soolastesse toitudesse! Tänane supp on mõnusalt siidine ja paitab nii maitsmis- kui ka haistmismeelt! Kõrvale haukamiseks sobib mõni maitsev saiake või miks mitte ka tummine must leib näiteks avokaadoga.

VALMISTAMINE:

  1. Kuumuta poti põhjas õli, lisa hakitud köögiviljad ja seened, sega ja kuumuta mõne minuti jagu.
  2. Seejärel lisa jahu, sega ja kuumuta umbes 1 minuti jagu, siis vala juurde köögiviljapuljong ning lase keema tõusta.
  3. Lisa taimne koor ning lase supil keeda umbes 10 minutit. Eemalda tulelt.
  4. Püreesta saumikseriga või blenderiga supp kreemjaks massiks.
  5. Maitsesta tüümiani, sidrunimahla, paprikapulbri, soola ja pipraga.
  6. Lisa eelnevalt välja tõstetud köögiviljad, sega ja serveeri kohe! Kui supp jääb liiga tummine, lisa juurde köögiviljapuljongit või taimset piima.
viilutatud šampinjonid2 tassi
sibul, hakitud1
seller, hakitud1 vars
küüslauguküüs, hakitud1
oliiviõli1 spl
jahu 1.5 spl
Food Studio aedviljapuljong500 ml
taimne koor250 ml
värske sidruni mahl0,5 tl
tüümian0,5 tl
paprikapulber1 spl
sool, pipar, ürdidmaitse järgi

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!