Kreemine hernesupp

Vastlapäev ongi käes! Tähista seda ühe mõnusa hernepüreesupiga.

Kogus: 4

VALMISTAMINE:

  1. Koori sibul ja küüslauk, ning haki peeneks. Koori ja tükelda kartul.
  2.  Kuumuta potis spl õli ning lisa sibul ja küüslauk. Kuumuta kuni sibul on klaasjas. Lisa tükeldatud kartul ja herned, kalla peale köögiviljapuljong või vesi.
  3. Lase vaikselt haududa umbes 15 minutit, kuni kartul ja herned on pehmed. Võta tulelt, lisa spl sidrunimahla ning püreesta saumiksriga kuni supp on kreemjas ja ühtlane. Maitsesta soola ja pipraga, ning soovi korral ka ürtidega.
  4. Kalla kaussi ja serveeri!
  5. Soovi korral või kaunistada veel taimse koore või jogurtiga, oliiviõli, tüümiani, herneste ning purustatud maapähklitega.
sibul1
küüslauguküüs3
suur kartul (või 2 väiksemat)1
herned, värsked või külmutatud300 g
köögiviljapuljong/vesi700 ml
õli1 spl
sool, piparmaitse järgi
ürte, nt petersellmaitse järgi
sidrunimahl1 spl
Serveerimiseks(valikuline):
oliiviõli
taimne jogurt/koor
herned
tüümian
purustatud maapähklid

Parimad nipid taimse toidu eelistamiseks otse postkasti:

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!