1

sibul

3

küüslauguküünt

1

suur kartul (või 2 väiksemat)

300 g

herneid, värskeid või külmutatud

700 ml

köögiviljapuljongit või vett

1 spl

õli

maitse järgi

soola/pipart

maitse järgi

ürte, nt petersell

1 spl

sidrunimahla

Serveerimiseks(valikuline):

oliiviõli

taimset jogurtit või koort

herneid

tüümiani

purustatud maapähkleid

Vastlapäev ongi käes! Tähista seda ühe mõnusa hernepüreesupiga . 😉

Kogus: 4

VALMISTAMINE :

  1. Koori sibul ja küüslauk, ning haki peeneks. Koori ja tükelda kartul.
  2. Potis, kuumuta spl üli ning lisa sibul ja küüslauk. Kuumuta kuni sibul on klaasjas. Lisa tükeldatud kartul ja herned, kalla peale köögiviljapuljong või vesi.
  3. Lase vaikselt haududa umbes 15 minutit, kuni kartul ja herned on pehmed. Võta tulelt, lisa spl sidrunimahla ning püreesta saumiksriga kuni on kreemjas ja ühtlane. Maitsesta soola ja pipraga, ning soovi korral ka ürtidega.
  4. Kalla kaussi ja serveeri!
  5. Soovi korral või kaunistada veel taimse koore või jogurtiga, oliiviõli, tüümiani, herneste ning purustatud maapähklitega.