Kreemine herne/läätse püreesupp

VALMISTAMINE:

  1. Eelmisel õhtul või samal hommikul pane tassitäis herneid rohke veega likku. Kui aga unustasid herned likku panemata või on niisama laisk olla, siis võib herned asendada ka punaste läätsedega.
  2. Pane poti põhja törts õli, lase kuumaks ja pruunista selles sibulat, porgandit ja sellerit mõne minuti jagu. Maitsesta soolaga ja sega läbi.
  3. Lisa kartul, herned ja läätsed, sega ja lase neilgi paar minutit praadida.
  4. Seejärel lisa vesi ja kõik maitseained välja arvatud maitsepärm ja koor.
  5. Lase keskmisel kuumusel valmida, kuni kõik koostisosad on pehmed (u 40-50 minutit). Lisa koor ja maitsepärm ning lase veel 5 minutit valmida.
sibul 1
porgand3
selleri vars1-2
kuivatatud poolitatud herned1 tass
kartul1
punased läätsed0.25 tassi
vesi2 l
kaera-või sojakoor100 ml
soolmaitse järgi
purustatud köömned0.25 tl
tüümiannäpuotsatäis
puljongipulber0.5 tl
paprikapulber0.5 tl
Bon maitsepärm3 spl
pipar, küüslaugupiparmaitse järgi

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!