Kõrvitsahummus

Kreemjas ja vitamiinirohke kõrvitsahummus sobib ideaalseks dipiks snäkilauale.

Valmistamine:

  • Puhasta kõrvits seemnetest, lõika ära koor.
  • Tükelda kõrvitsasisu väikesteks kuubikuteks (u 2x2cm) ning laota need ahjupannile.
  • Soojenda ahi 200C.
  • Lisa kõrvitsakuubikutele küüslauk, veidi oliiviõli ning maitseained.
  • Küpseta kuubikuid 45 minutit vahepeal segades, kuni need on küpsed.
  • Pese kikerherned voolava vee all, pane kõik ülejäänud koostisosad köögikombaini ning mikserda, kuni kõik on ühtlane mass. Kui mass tundub liiga paks, lisa veidi vett.
  • Serveeri meelepäraste köögiviljadega.

Retsepti autor on Taimse Teisipäeva vabatahtlik Marianne Pihelgas.

väike kõrvitsu 500 g
küüslauguküüs3 tk
sidrunist pressitud mahl1/2
tahini 2 tl
konserv kikerherned400 g
jahvatatud muskaatpähkel1 tl
oliiviõli
sool-pipar

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!