Kõrvitsa-vürtsipuder röstitud pekanipähklite ja kookosvahukoorega

See puder võlub sind esimesest suutäiest ning kaob kausist häbematult kiiresti. Soojendav puder, krõmpsud pähklid ja siidine kookoskoor moodustavad jumaliku koosluse, mida sügisesel hommikul nautida.

  1. Pane kookospiima purk vähemalt üheks päevaks külmkappi seisma, et paksem kookoskoor jõuaks eralduda.
  2. Pudru valmistamiseks vala taimne piim või vesi potti ning kuumuta keemiseni, lisa hulka (kiir)kaerahelbed. Keeda mõned minutid madalamal kuumusel, kuni helbed on pehmenenud ning puder paksemaks muutunud.
  3. Lisa juurde kõrvitsapüree, 2 spl vahtra- või agaavisiirupit, soola ning 1 tl (triiki, mitte kuhjaga) piparkoogi- või kõrvitsakoogi maitseainet. Lase veel minutike pudrul podiseda ning tõsta puder pliidilt ära.
  4. Senikaua kuni puder seisab, kuumuta puhas pann ning rösti madalal kuumusel mõned minutid pekanipähkleid. Ole tähelepanelik, et pähklid ära ei kõrbeks. Röstitud pähklid vala kaussi ning sega segamini 0.5 spl vahtra- või agaavisiirupi ja 0.5 tl piparkoogi- või kõrvitsakoogi maitseainega.
  5. Nüüd võta külmkapist välja kookospiima purk ning kraabi purgist välja tahkem kookoskoor. Vahusta koor 1 spl vahtra- või agaavisiirupiga.
  6. Aseta puder kaussi, kaunista röstitud pähklite ning kookosvahukoorega. Soovi korral võid pudrule puistada veel pisut kaneeli.
taimne piim või vesi2 tassi
kaerahelbed1 tass
kõrvitsapüree1/3 tassi
vahtra- või agaavisiirup3.5 spl
piparkoogi- või kõrvitsakoogi maitseaine1.5 tl
sool1/4 tl
pekanipähklidpaar peotäit
kookospiim1 purk
kaneelsoovi korral

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!