Kookose-šokolaadimaius

Mõnus, lihtne ja kiire maius, mida saab suurema kogusega ette valmistada ja kiirelt kapist haarata.

  1. Ava kookospiima purk ja vaata, kas kookosrasv on pinnal. Kui seda pole, siis aseta see tunnikeseks külmkappi.
  2. Kui kookosrasv on pinnal, kaabi lusikaga kaussi 150 g kookosrasva.
  3. Lisa kookoshelbed, suhkrusiirup ja näpuotsatäis soola. Sega ühtlaseks. Vormi segu 8 väikseks batooniks ja aseta külmakindla karbiga sügavkülma vähemalt üheks tunniks.
  4. Koori pistaatsiapähklid ja haki väiksemateks tükkideks. Aseta kõrvale. Sulata šokolaad vesivannil. 
  5. Võta batoonid sügavkülmast ja kasta need ükshaaval sulatatud šokolaadi, võta appi lusikad, et kate ühtlane jääks.
  6. Aseta batoonid restile ja alla pane küpsetuspaber, et liigne sulatatud šokolaad saaks sinna peale tilkuda. Puista peale pähklid ja lase šokolaadil enne serveerimist korralikult tarduda.
Täisrasvane kookospiim1 purk
Kookoshelbed120g
Suhkrusiirup (Golden Syrup)5spl
Tume šokolaad150g
Pistaatsiapähklid25g

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!