Klassikalised pontsakad pannkoogid

Kes ei mäletaks lapsepõlvest tuttavaid ümmargusi pilvelaadseid pannkooke, mida vanaema ikka hommikuti köögis meisterdas. Rända ajas tagasi ja valmista just sel laupäeval hommikusöögiks neid isuäratavaid koogikesi.

Kogus: 15 tk

VALMISTAMINE:

  1. Sõelu kokku küpsetuspulber ja jahu, veendudes, et pulber ja jahu oleksid korralikult segunenud.
  2. Sega juurde suhkur ja sool.
  3. Vispelda sisse jogurt.
  4. Kui tainas tundub liiga paks, siis võid veidi lisada vett, ent tainas peaks olema üsna tihke ja veniv.
  5. Lase tainal mõni minut seista, et küpsetuspulber aktiviseeruks.
  6. Prae veidi rohkem kui keskmisel kuumusel mõnusad pontsakad pannkoogid, kus üks kook = 1 suurem supilusikatäis taigent. Kui koogid pealt mullitavad, on aeg need ringi keerata. Vajadusel mängi veidi kuumusega, et ääred ei kõrbeks ja koogid keskelt tooreks ei jääks.
  7. Serveeri nt maapähklivõi ja moosiga, kaneeli ja suhkruga.
taimne piim/vesi1 dl
maitsestamata soja- või kaerajogurt3.5 dl
nisu- või kaerajahu180 g (3 dl)
küpsetuspulber1/2 tl
sool1/4 tl
suhkur1-2 spl
õlipraadimiseks

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!