Klassikaline rosolje

Igaks puhuks peolauale sobiv klassikaline rosolje toob endaga kaasa kerge nostalgia hõngu. See mahlane ja maitsev salat oma uues taimses kuues pärineb blogist Lifebasedfoods.

  1. Keeda eraldi pottides pehmeks koorimata kartulid (20 min) ja koorimata peedid (35 min). Võid kasutada ka pakendatud keedupeete. Kalla vesi ära ja lase peetidel ja kartulitel jahtuda. Võid seda teha ka eelmisel õhtul.
  2. Koori peedid ja kartulid ning haki väikesteks kuubikuteks.
  3. Haki ka tofu, sibul, õun ja marineeritud kurgid – soovitame kasutada Põltsamaa võileivakurke, mille marinaad annab salatile eriti mõnusa meki.
  4. Seejärel sega salatisse sinep, taimne majonees ja taimne koor. Maitsesta salat soolaga. Alati võid lisada juurde ka sinepit ja majoneesi vastavalt maitsele.
  5. Lase salatil enne serveerimist mõni tund kuni üleöö seista, et maitsed mõnusalt läbi käiks ja naudi tuttavaid maitseid taimses võtmes!
väike peet5 tk
kartul1 kg
keskmine õun1 tk
valge sibul1 tk
marineeritud kurk450 g
tofu250g
magus sinep4 spl
taimne majonees400 g
taimne toidukoor200 g
soolmaitse järgi

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!