Kikerhernekarri

Taimne Teisipäev soovitab sõbraks saada kõiksuguste karridega. Siin on üks kosutav ja särtsakas kikerhernekarri, mis sobib imehästi sombusesse sügispäeva. Vaata retsepti SIIT.

VALMISTAMINE:

  1. Valmista riis pakendil oleva õpetuse järgi, lisa soovi korral soola.
  2. Samal ajal haki sibulad, küüslauk, basiilik ning pigista laimist mahl väiksesse anumasse.
  3. Kuumuta sügaval pannil õli ning lisa sibul. Prae sibulat umbes viis minutit, kuni see klaasjaks muutub ning kuumuta minutike ka küüslauku.
  4. Seejärel lisa karripulber (esiti vähem, vastavalt maitsele lisa juurde) ning kookospiim. Sega korralikult.
  5. Lisa kikerherned ja sojakaste. Lase toidul 5 minutit kõrgemal kuumusel podiseda.
  6. Lõpetuseks lisa hakitud tomatid, basiilik, laimimahl ning vahtra- või agaavisiirup. Sega ja lase karril veel umbes kaks minutit podiseda.
  7. Kui riis on valmis, serveeri see koos karriga ja naudi mõnusaid maitseid!
basmati riis1/2 tassi
sibul2
oliiviõli2 spl
küüslauguküüs3
laim1/2
karripulber1-3 spl
kookospiim1 purk
kikerherned1 purk
sojakaste1-2 spl
tomat2-3
basiilikulehed1 tass
vahtra- või agaavisiirup1 tl

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!