1/2 tassi

Basmati riisi

2 tk

Sibulat

2 spl

Oliiviõli

3 tk

Küüslauguküünt

1/2 tk

Laimi

1-3 spl

Karrit või karripastat (olenevalt sellest, kui tulise maitse fänn oled)

1 purk

Kookospiima

1 purk

Kikerherneid (kurna ja loputa)

1-2 spl

Sojakastet

2-3 tk

Tomatit või peotäis hakitud kirsstomateid

1 tass

Basiilikulehti (valikuline)

1 tl

Vahtra- või agaavisiirupit või umbes 0.5tl suhkrut

 Taimne Teisipäev soovitab sõbraks saada kõiksuguste karridega. Siin on üks mõnus kikerhernekarri. See kosutav ja särtsakas kõhutäis sobib imehästi meie vihmasesse ja sombusesse sügispäeva.

Antud kogustest jagub toitu kolmele, kuid kodulehel saab mugavalt sisestada sööjate arvu ning tark leht arvutab sulle täpsed kogused välja! Imelihtne, maitsev ja mugav!

 VALMISTAMINE

Valmista riis pakendil oleva õpetuse järgi, soovi korral lisa natuke soola.

Samal ajal haki sibulad, küüslauk, basiilik ning pigista laimist mahl väiksesse anumasse.

Lase suuremal pannil õli kuumaks ning lisa sibul. Prae sibulat umbes viis minutit, kuni see klaasjaks muutub ning siis viska pannile minutikeseks veel ka küüslauk. Seejärel lisa karri (esiti vähem ja siis vastavalt maitsele lisa juurde) ning kookospiim. Sega, kuni karri lahustub kookospiimas kenasti ära.

Lisa kikerherned ja sojakaste. Lase toidul 5 minutit podiseda kõrgemal kuumusel (võib keeda ja mullitada). Lõpetuseks lisa hakitud tomatid, basiilik ning laimi mahl, sega ja lase toidul veel umbes kaks minutit podiseda.

Kui riis on valmis, serveeri see koos karriga ja naudi mõnusaid maitseid!

Tee oma toidust ikka pilt ka ja tagi #taimneteisipäev

Retsepti ja pildi allikas.