Kikerherne-köögivilja kookoskarri supp

Taimne Teisipäev toob Sinuni imeliselt maitsva kikerherne-köögivilja kookoskarri supi! Retsept pärineb SIIT.

VALMISTAMINE:

  1. Pane pott keskmise kuumusega tulele ning kuumuta selles õli. Kuumuta kikerherned, suvikõrvits, porgand, küüslauk, hakitud lehtkapsas või spinat, kuni viljad hakkavad pehmenema. Lisa karri, tüümian, vürtsköömen, kurkum ja koriander, sega ja kuumuta veel umbes 1-2 minutit.
  2. Lisa köögiviljapuljong, sõelal loputatud läätsed ja kinoa. Keeda keskmisel kuumusel umbes 15 minutit, kuni läätsed on pehmed.
  3. Lõpuks vala juurde kookospiim ja lase veel podiseda 5 minutit. Vajadusel maitsesta soolaga. Kui supp jääb liiga paks, lisa juurde köögiviljapuljongit või vett. Serveeri ja naudi!
kikerherned1 purk
suvikõrvits1 tk
porgand2 tk
lehtkapsas või spinat, hakitult1 kimp
küüslauguküüs, hakitult3 tk
kinoa1/2 tassi
punased läätsed1/2 tassi
kookospiim1 purk
kookosõli0,5 spl
köögiviljapuljong1 l
vesi2 tassi
karripulber1 spl
vürtsköömne pulber1 tl
kurkumi pulber0,5 tl
koriandri pulber1 tl
tüümian1 tl
soolmaitse järgi

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!