Kikerherne-avokaado salat kinoaga

Õue on üllatuslikul kombel saabunud suvi! Võtame sellest siis viimast ja teeme ühe lihtsa vitamiinirikka salati, milles on kreemisust, küllaga värvi ja mõnusat maitset! Retsept pärineb SIIT.

VALMISTAMINE:

  1. Loputa külma vee all kinoa ja seejärel valmista vastavalt pakendil olevale õpetusele.
  2. Samal ajal, kui kinoa valmib, pane umbes 55 g (0.25 tassitäit) kikerherneid blenderisse või köögikombaini, lisa vesi, sidrunimahl, sinep, tahiini, sool ja pipar ning töötle ühtlaseks massiks. Maitse ja vajadusel lisa maitseaineid (sobib ka maitsepärm).
  3. Pane suurde kaussi ülejäänud kikerherned, valminud kinoa, hakitud sibul ja viilutatud kirsstomatid, varsselleri tükikesed ja avokaadokuubikud – sega läbi!
  4. Pane paras ports taldrikule, nirista peale kastet ja lase hea maitsta.
kinoa 200 g
kikerherned2 purki
vesi80 ml
sidrunimahl2 spl
tahiini1,5 spl
Dijoni sinepi1,5 spl
punane sibul1 väike
viilutatud kirsstomatidu 30
hakitud varsselleru 25 g
avokaado1
sool, piparmaitse järgi

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!