Kevadine karulaugu-basiiliku pesto on intensiivselt roheline ja maitseküllane lisand, mis ühendab karulaugu teravuse, basiiliku värskuse ning pähklite ja oliiviõli kreemise tekstuuri. See sobib suurepäraselt pastale, määrdena või lisandiks köögiviljaroogadele.
- Rösti piiniaseemned ahjus või pannil, jahuta.
- Lisa blenderisse või köögikombaini karulauk, basiilikulehed, oliiviõli, piiniaseemned, sidrunimahl, sool, pipar, maitsepärm ja 1 jääkuubik.
- Blenderda ühtalseks massiks ja naudi kohe või säilita külmkapis.
- Pestos võib kasutada basiiliku asemel nt kevadisi noori naadilehti, spinatit, peterselli või rukolat – vali milline maitsekooslus kõige rohkem kõnetab.
Retsepti autor on Taimse Teisipäeva vabatahtlik ja vanemkokk Hanna-Greta Veersalu.