Karulaugu-basiiliku pesto

Kevadine karulaugu-basiiliku pesto on intensiivselt roheline ja maitseküllane lisand, mis ühendab karulaugu teravuse, basiiliku värskuse ning pähklite ja oliiviõli kreemise tekstuuri. See sobib suurepäraselt pastale, määrdena või lisandiks köögiviljaroogadele.

  • Rösti piiniaseemned ahjus või pannil, jahuta.
  • Lisa blenderisse või köögikombaini karulauk, basiilikulehed, oliiviõli, piiniaseemned, sidrunimahl, sool, pipar, maitsepärm ja 1 jääkuubik.
  • Blenderda ühtalseks massiks ja naudi kohe või säilita külmkapis.
  • Pestos võib kasutada basiiliku asemel nt kevadisi noori naadilehti, spinatit, peterselli või rukolat – vali milline maitsekooslus kõige rohkem kõnetab.

Retsepti autor on Taimse Teisipäeva vabatahtlik ja vanemkokk Hanna-Greta Veersalu.

karulauk100 gr
basiilik80 gr
oliiviõli100 gr
piiniaseemned30 gr
sidrunimahl1 spl
maitsepärm1-2 spl
jääkuubik1 tk
sool, pipar

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!